Friday, October 05, 2007

Downhill hela veckan...

Familjen B for till IKEA i lördags och handlade upp sig på ditt och datt. Ny matta till köket, lite nya lampor till huset, MASSOR med ljus (jepp, snepp det blev tre paket med värmeljus) och nya ljusstakar. På IKEA finns ju också "The Swede Shop" och där kan man som svensk finna alla möjliga läckerheter!! Där finns, bland mycket annat, sill, ost, kräftor, dajmtårtor, kokosbollar (men dom är nästan alltid sega som kola så jag brukar inte köpa)...OCH, så finns där godis!!! Främst Marabou! Och det är ju en FEST varje gång man plockar på sig ett gäng chokladkakor därifrån. Jag tycker bäst om nötchokladen, Karolina och Peter gillar den vanliga mjölkchokladen bäst.
Så, alltså, den här veckan har det legat x-antal choklakakor på min köksbänk! Jag har snegat på dom och tänkt att; nej, jag ska nog avstå...
Ja, det vill säga, så tänkte jag första dagen, söndag. I måndags var jag ute på min PW och svettades och flämtade och mådde allmänt bra. Samma eftermiddag när jag satt framför datorn blev jag akut godissugen, och chokladkakorna började glittra och glimma på ett alldeles särskilt sätt...Till sist fick jag nog och öppnade nötchokladen...Åt upp en fjärdedel på en gång.

Samma sak har sedan upprepats varje eftermiddag...Chokladattack!! Jag har ätit upp flera chokladkakor den här veckan---PÅ EGEN HAND!!! Attans vad LYCKAD jag känner mig!!! Fy 17! Nu är chokladen slut, tack och lov.
Först PW och sen chokladorgie...Nej, jag gillar det INTE. Nu ska det dröja LÄNGE innan jag drar ner till IKEA igen. Det kan ni lita på, och PW får bli ½ timme längre hädanefter som STRAFF!

Häromdagen frågade Desiree oss om varifrån och hur vi bloggar. Här kommer bilder från "mitt kontor". Sitter alltid med laptoppen i köket. Från en HÅRD köksstol skriver jag mina inlägg, och där blir jag sen sittande läsandes andras bloggar. Träsmak? Yes indeed. Men jag vill inte byta plats heller, gillar att sitta i köket. Det känns så centralt, på något sätt...


Så här ser det ut när jag tittar till vänster om datorn, då kan jag se ut över framsidan, och på så sätt upptäcka om jag får eventuella besök...


Och här har vi då min kära laptop varifrån ALLT sker :-)...Hård stol sitter jag på. Vi har världens skönaste stol på kontoret i källaren, men där vill jag INTE sitta, nej tack...



Till höger ser jag mitt kök, del av mitt vardagsrum, decket och sen golfbanan...



Bara för "the heck of it" tycker jag vi kör en "Dagens" idag...Jag måste ju bara visa er att jag har blivit modig när det kommer till "våga bära leggings". Bevis: Kofta från Target, tunika från Indiska, leggings från GAP och skor...det vette 17 för dom har säkert 8 år på nacken och jag minns INTE var jag köpte dom...

Happy Friday!!!

28 comments:

Anonymous said...

Choklad! Usch, jag kan vräka i mig bra mycket mer än en ynka Maraboukaka. Har man PMS så har man och då är det hela LAGER av choklad som ryker.

Sporty Spice said...

Kul att se ditt hem och din bloggplats. Jag har också en skön kontorsstol men sitter alltid på stenhårda köksstolen Olle (ja, Ikea) och jobbar.

Vi ska till Ikea imorgon. Tavelramar, värmeljus, galgar och ”en-sån-hääär-behöver-vi-väl” står på inköpslistan. Ska försöka låta bli att bunkra massa godis (trots att det är så svårt) för det är så lätt att falla dit för frestelsen om skåpen är fyllda med snarr som både är gott och proppfulla med minnen. Men en påse Dajm och något salt måste med hem. Och kaviar på längden och tvären. =)

Cecilia said...

Choklad ja,mums.Jag har flera chokladkakor som jag köpte med mig hem från Norge för den är så god.Men jag har fortfarande inte öppnat nån av dem.Jag har tyvärr blivit sån att jag köper godis men sen blir det bara liggandes.Det är väl i och för sig både bra och dåligt,hade ju kunnat använda pengarna till nåt vettigare.Men det kan ju komma en dag då jag bara MÅSTE ha just det.Blev väldigt sugen på nöt choklad nu.
Jag har fortfarande inte köpt mig några leggins men jag stod och ryckte i dom på H&M bland mamma kläderna.
Vilket ljust och fint kök ni har.
Trevlig fortsättning på fredagen!

Linda said...

Vad roligt att se lite husbilder!
Och en pyjamas-byx-bild :)
Att du gav med dig...
Det har inte jag gjort... Än, haha!

Choklad är, utan tvekan, det bästa godiset.
Jag kan också vräka i mig som besatt när den sidan kommer fram.
Nu var det tack och lov ett tag sedan.

Anonymous said...

Choklad - I love it!!! Jag är oxå livsfarlig på denna vara. Jag brukar köpa hem för att hela familjen ska ha o smaska på framför fredagstv:n,men jag fattar inte att det alltid bara finns en liten slatt kvar när fredagen väl kommer???
Jag har oxå leggings på mej idag :-) :-)
Kram från Anette

Monica said...

Ok, vi har en evig diskussion om detta med att köpa hem godis och annat smaskens. Jag har vad jag kallar god affärskaraktär, dvs köper sällan hem godis och äter då inte MEN om godheter hittar sig till mitt skafferi, då är det kört. KAN inte hålla mig och är en sån där som när jag var liten åt upp ALLT mitt gods i ett nafs och sedan tjatade på syrran (som sparade sitt) om att få smaka på hennes. Alltså bra affärskaraktär men dålig hemmakaraktär. (maken tycker jag ska öva på att ha saker hemma och inte äta dem. it does NOT work:)

Anonymous said...

Apropå godis :) Kika in i min blogg, jag har en vädjan till oss alla amerika svenskar där!

Kram!

Anonymous said...

Vad roligt med foton från hemmet! Själv gillar jag Fazers blå bäst..:)

Anonymous said...

Fina bilder! Jag gillade bilden fran ditt koksfonster med gjutjarnsljustaken. Var har du kopt den? Sakert en gammal slaktklenod. Gillar den sorten av ljustakar.
Marabou choklad, ibland far jag ryck och kan ata upp nastan hela chokladkakan annars ar det mest sonen som ater upp chokladen i varat hus. Mest gillar jag Marabou med apelsin.
Trevlig helg Annika!

Anonymous said...

Kan man säga annat än Mmmm... ;-) Även om jag oxå bor i Nordamerika tycks dock min verklighet se lite annorlunda ut än de flesta andras vardag.

Här på Grönland skiner nämligen Marabous gula färg från mataffärens hyllor, där de smått trängs med Gott & Blandat och en och annan Djungelvrål. IKEA lyser dock med sin frånvaro. Liksom makaronerna, falukorven och gräddfilen.

Hade nog ändå föredragit att det var omvänt, för den runda magens skull, om inte annat. Men, men... ;-)

/ www.lulluns.blogspot.com

Saltistjejen said...

Skoj att se bilder från ditt hem! Och på dig i din fina outfit också såklart! :-)

Vad gäller svenskt godis så är det ett helt kapitel för sig. Har funderat om att blogga om det eftersom jag känner att mitt förhållande till svenskt godis drastiskt förändrats sedan vi flyttde utomlands. Haha!

Jag älskar också Marabou och verkligen avskyr Hersey!!!!!
Men det jag saknar mest är saltlakris och till min stora förvåning fanns inte saltlakrits att köpa på IKEA här. Jättetråkigt. Men jag brukar få en hel del när folk kommer från Sverige o hälsar på. :-)

Millan said...

Jag haller med de andra om att det ar valdigt roligt att se foton i fran ditt hem! Det blir liksom lattare att se folk framfor sig nar man vet var de sitter nar de bloggar :-)
Och jag kan aldrig ha choklad eller annat godis hemma for da ater jag! I gar var jag tex passande nog sugen pa kanelbullar men jag kan inte baka och ah hemma for da ater jag minst en om dagen!
Trevlig helg!

Anonymous said...

Hej igen Annika!
Kul att du tyckte det var kul att läsa och självklart får du lov till att länka vidare. Hade själv tänkt att fixa till en liknande lista över bloggar jag gillar - no är ju så många som andra bara borde bli tipsade om - men det får bli när jag får lite tid över... :-)

Annika said...

Matilda:
Man känner sig så PISSIG efter att man käkat en massa choklad, speciellt efter det att man varit ute och gått. Fam vad dålig karaktär man har ibland...

Petra:
Japp, här bloggas det och mailas från den mest obekväma stolen i hela huset. Aj, fast det är ett bra läge, fniss...

Kul att du ska till IKEA imorrn. Bäst att inte köpa hem godis. Alls. Åtminstone inte för mig som ständigt går torsk på det.
Men det är ju så svårt att lÅTA BLI!!!
Antar att du ska köpa på dig ett lager värmeljus också :-)

Cecilia:
Vad duktig du är som kan ha godis hemma UTAN att äta av det!
Bra gjort! Det kan jag också om det är Hersheys, som jag HATAR, men om det är Marabou eller Godiva eller dylikt då är det bara downhill som gäller.
Kul om du köper mammaleggings...
Ha en fin helg!!

Annika said...

Lindalotta:
Japp, jag har kapitulerat och äger nu pyjamasbyxor, och går ut i dem och tycker det är SÅÅÅ skönt!!!
Vi ska väl se när du faller dit, he, he...
Choklad är SÅ gott!! Och så smågodis...MUMS!!
Men nu ska jag skrärpa mig...INGET mer godis på bra länge...


Anette:
Härligt att du har leggings på dig, my friend!
Japp mysigt att snaska på framför TV:n ja...Håller med!! Jag undrar också varför det går åt så fort och varför det alltid finns så lite kvar :-)
KRAAM!!

Monica:
Nej, det funkar INTE. Man kan inte ha godis hemma som ligger och skräpar. Det var samma för mig när jag var liten, jag inhalerade godiset och tiggde sen av mina syskon. Usch vilken gotte-gris man var/är.
Bäst att aldrig köpa hem...Jag kan lätt avstå att köpa godis från vanliga affärer, men se på IKEA blir det genast svårt...

Annika said...

Eva:
Jag kommer och tittar!! :-) Blir nyfiken!!

Petra:
Fazer chokladen är också god. Det hålelr jag gärna med om...
Kul att du gillade hemfotona...

Veronika:
Nej du, "släktklenoden" har jag köpt på IKEA för x-antal år sen...
Marabou är så GOTT!! Det går INTE att låta bli...Till sist ger man upp och äter upp rubbet. Vad bra man mår sen...NOOOT!!!
Jag gillar också apelsinchoklad!!
Ha en jättebra helg du också, Veronika!

Annika said...

Louise:
Tänk att Grönland tillhör nordamerika, men tjaa...det verkar väl vettigt, även om jag tänker på Grönland mer som Europa, tror jag.
Vad trevligt att ni har lite skandianviska grejjer på hyllorna i affärerna, som Marabou!


Saltis:
Kul att du gillade bilderna :-)
Svenskt godis kan man ju få galen längtan efter...jag är som du o älskar salt! Du har rätt, på IKEA säljer dom inte mkt lakrits alls. Synd.
Precis som du så hatar jag verkligen Hersheys...FY sjutton vad illa det smakar i min mun. Ngn konstig bismak. Nej och åter NEJ!!
När jag får Sverigebesök brukar jag också alltid beställa salt godis och smågodis!!
Trevlig helg!!

Millan.
Jag tycker också att det är helkul att se bilder från folks hem på bloggarna. Som du säger får man en ny bild av bloggaren när man ser hemmet. Ska väl visa mer endera dagen, kanske en film som så många av er redan har lagt ut på era bloggar!!
Nej, nej..bäst att int ha ngt gott hemma, då riskerar man inget heller...
Trevlig helg!

Louise:
Kul, då åker du upp :-))

Anonymous said...

Kul att se din blogghörna! Jag tycker jättemycket om ditt fönster och dekorationerna, de blåa Kosta Boda ljuslyktorna (för det är väl sådana som skymtar), sen gillar jag den där långa vita saken (en ljusstake?). Är den från Ikea? Jag tycker den är snygg och funderar allvarligt på att härma dig och köpa en likadan (hihi, jag har ju redan härmat och köpt såna där kurviga martiniglas). Vita köksskåp har jag alltid velat ha, vi hade vita i Sverige och jag älskade dem. Tror inte jag kommer kunna bo i vårt radhus x-antal år med dessa mörka köksskåp....
Din outfit är för övrigt jättesnygg, du passar i leggings!

Apropå Ikea, vi ska dit imorgon (eller på söndag) och jag är så nyfiken på om de börjat sälja julsaker. Jag vet, det är både halloween och thanksgiving före men jag har fått pysselfnatt och är sugen på att handla julpynt redan nu. Har Ikea börjat sälja julgrejer?
Det där med godis som finns hemma...tyvärr så går det inte att motstå. Tänk om man kunde vara som Cecilia som skrev att hon har godis hemma och bara blir liggande. Not in this house.
Ha en riktigt supertrevlig helg!

Desiree said...

Åh så kul att se varifrån du bloggar. Det är alltid mysigt att sitta i köket på något sätt. Vad fin du är i dina leggings och din tunika. Du får skicka in din bild till DN och vara med i dagens outfit. Jag gillar också Maraboun med nötter mycket mer än den vanliga. Bra att chokladen är slut nu så att du slipper bli festad. Ha en riktigt skön helg.

Annika said...

Anne:
Jösses vad glad jag blir över dina vänliga ord. tack!!!
Den där långa vita lampan jag har i fönstret kommer från IKEA, ja. Vet inte om den finns där nu, du kan kolla.
BTW, du får gärna härmas!!!
Japp, det är Kosta Boda ljusstakar, helt rätt!

När vi var på IKEA i helgen sp fanns där inga julsaker ännu, men jag kan lova dig att dom dyker upp inom snar framtid. Det kanske finns nu när ni åker dit? Försök att inte köpa godis ;-) jag är också avis på Cecilia som kan avstå! Tänk om man vore funtad på det sättet, suck...
Ha en jättefin helg!!!

Desiree:
Ja, det var ju DU som inspirerade till detta! Tyckte det var så roligt att se på din blogg!
Vad kul att du tycker att jag passar i mina kläder :-)
Ha en fin-fin helg!!!

Evas blogg said...

Att ha godis hemma fungerar inte här, jag kan bara inte låta bli. Choklad är ju en njutning. Så fint de ser ut att ha det! Bor ni vid en golfbana? Antar att du spelar golf då?

Unknown said...

Jag är helt galen i daimmarabouchokladkaka eller digistive. Mums!
Vad fin du är i din tunika från Indiska och leggings från GAP. Själv älskar jag att gå klädd så. Skönt, löst och faktiskt fint.
Härligt kök!
Ha en underbar helg. Kram

Annika said...

Evas blogg:

Vet du jag spelar INTE golf. Peter spelar ibland. Jag njuter av golfbanan som utsikt, och inspiration istället :-)
Då är vi helt lika när det kommer till choklad, det går faktiskt inte att det hemma.

Ida:
Jag ska nog ta fler hemmabilder vad det lider. Det lovar jag, jag tycker nämligen också att det är jättekul när man ser andra bloggares hem.
Gud vad jag känner igen det där med att man ska "spara" godis. DET går ju inte, stört omöjligt. Vissa säger att man ska njta ev en bit, att den biten är lika god dom den sjätte biten. Stämmer inte i mitt fall...Börjar jag ära choklad (eler chips, eller annat gott) då går det inte att sluta. Omöjligt...
Jättekram till DIG!!!

Rosvik:
Tack, vad glad jag blir över komplimangen! Det är verkligen jättesköna kläder! Snacka om bekväma! Och jo, nu kan jag också tycka att det är rätt snyggt :-)))
Trevlig helg!! Och KRAM!

Anonymous said...

Kul att se din bloggarplats, visade min nyligen
(marabou måste man lära uppskatta från barndomen).

Tankevågor said...

Annika! Du ÄR superfin i dina leggings! Jätteroligt att få se bilder från ditt hem och varifrån du bloggar! Jätte, jättefint kök!!! :-)

Lia said...

Annika! Jag måste säga att du är skitsnygg i din härliga outfit! Jag tycker att du är modig, men sedan passar du verkligen i leggins, och det är det verkligen inte alla som gör!
Tänkte på dig på jobbet idag=) alla mina kunder verkade inte uppskatta ikea lika mkt som du, hihihi, de fattar ju ingenting!
Kram, ha en härlig helg! Och tack för hjälpen, ska försöka se om jag lyckas med youtube...

Thy said...

Åh det var ett tag sedan vi var på IKEA och handlade, men jag brukar alltid ladda upp med SILL och kaviar. Lite godis blir det också men de har så lite saltlakrits, som är min passion och svaghet, att det är rätt lätt för mig att hoppa över.
Vad fint du har det i din bloghörna! Mysigt kök.

Annika said...

Hannele:
Men vad kul! Ska ta och kolla in din blogghörna!
Och marabou...mmm...

Londongirl:
Ja, här på en hårs stol sitter jag...
KUL att du tycker om mitt kök. Jag ska absolut lägga ut lite mer hemma-hos bilder framöver.
Åsså blir jag såklat glad över att du tycker att jag passar i leggings :-))) Tack!

Lia:
Tack, tack, tack...Vad gullig du är. Jodå, jag lovar...här sitter inte leggings på var kvinnas ben. DET gäller att ha lite mod när man knatar ut i dom.
Hoppas nu att du lyckas med youtube! Ska kolla in din blogg för att se om det kanske ligger ngn video där nu.

Thy:
Visst har IKEA alldeles för lite saltlakrits...Whats up with that?? DET skulle dom gott kunna köpa på sig lite mer.
World Market har ju en del gott saltgodis!
Så roligt att du tycker om mitt kök, det gör jag också :-)