Wednesday, October 03, 2007

Blogg från Barnes and Noble

Just nu sitter jag på Barnes and Noble, den stora underbara bokhandeln uppe i Reston. Det är nog första gången jag bloggar från "allmän plats", och jag måste säga att det känns lite underligt, om än bra.
Till höger om mig har jag filosofiböcker i massor och till vänster böcker om inredning.
På bordet framför mig har jag en vanilla skim latte och en blåbärsscone. Barnes and Noble är en fantastisk affär, helt underbar...Böcker i massor (såklart), Starbucks som ligger i butiken, massor med sköna fotöljer där man kan sitta och läsa och dricka kaffe. Det är bara att grabba tag i ett gäng böcker, utan tvång att köpa, och sen läsa. Jag har sagt det förr; men amerikanska boklådor är UNIKA och helt underbara! Dom är mer som bokcafeer, och allt är till salu. Det är smått fantastiskt att man verkligen FÅR slå sig ner med böcker muffins och kaffe. Böcker som man kanske inte ens tänkt köpa. Det är samma sak med tidningar, en vägg är täckt med tidskrifter och om du vill kan du samla på dig en bunt och sätta dig att läsa. Fantastiskt!!!
Trodde dock att internetuppkopplingen skulle vara gratis, men se det är den inte.

Nu var det ett litet tag sedan jag hade bilder på min blogg. På sista tiden har det mest blivit långa inlägg utan minsta bild. Vi kan göra det lite annorlunda idag, ett kortare inlägg och lite bilder...


En pinfärsk bild tagen i morse över golfbanan.


Yours Trulys specialitet, verkar det som, vinglas och ljus...


Jaha, och här ser ni ännu en bild...Uppmärksamma läsare ser säkert varifrån ljusstaken kommer :-)

Alla tillönskas en fin och skön onsdag!

22 comments:

Anonymous said...

Otroligt fina bilder Annika! Speciellt bilden med vingladet och med ljusen som bakgrund, den blev min favvo.:)
Hmm, sa de tar betalt for internet pa B & N det trodde jag inte.
Vad kopte du?

Petchie75 said...

Vilka härliga bilder, speciellt på ljusen! Jag ser framemot Borders i San Juan, som också har ett cafe där man kan sitta och fika.
Det är ganska vanligt i fransktalande länder att man kan sätta sig ner och läsa i böcker i affären. Kommer ihåg från Geneve där man fick kliva över alla som satt på golvet och läste serieböcker. Förresten, det är väl ngt väldigt franskt/japanskt att vuxna människor läser serieböcker (heter det väl, som tex Tintin, Asterix, Manga och andra mindre kända böcker)? Känner inte någon svensk/engelsk/spansk etc vuxen som gör det - men vet inte hur många gånger som vi har samlat ihop pengar på kontoret för att ge sådana böcker till kollegor i födelsedagspresent - de samlar på olika serier... Jag tänker som svensk "vuxna människor som läser serier...".
Kulturskillnader!

Desiree said...

Kan bara hålla med dig om att Barns and Noble är hur mysigt som helst. Där kan man lätt tillbringa många timmar. Perfekt ställe för en liten bok och tidningsmal som mig. Jättefina bilder. Du har verkligen fångat mysstämningen med ljusen. Gillar bilden med vinglaset och sedan ljusen i bakgrunden jättemycket. Din golfbanan erbjuder som alltid härliga utsikt och rogivande känslor.

Tankevågor said...

Men hallå! Nu är det ju DU som trycker på MINA allra känsligaste "längtans-nerver" Ja ja du vet det där med Starbucks!

I London finns bokaffärer som innehåller Starbucks också. Var på en sån i somras. Jättetrevligt.

Otroligt fina och stämmningsfulla bilder!
(Såna ljusstakar har jag också, så jag vet var det kommer ifrån)
Kram

Humlan said...

Det låter verkligen härligt att kunna sätta sig med kaffekoppen och bläddra i böckerna.
Lika härligt att se dina specialbilder igen, vinglas med ljusspeglingar, härliga bilder! Jag blir riktigt vinsugen!

Annika said...

Veronika:
Japp, they do...T-mobile har sett till att hålla sig framme där. Nästa ggn går jag till ngt ställe där det är gratis ;-)
fast, mysfaktorn är ju hög på BN förstås...
Köpte tre riktiga chic-lit böcker...Hi, hi!!

Petra H.
Lustigt, jag kollade just in seriehyllorna...Dom har verkligen mkt att välja på där. Själv tror jag väl aldrig att jag skulle välja att läsa en serie. men, ja, det är ju olikt all over the world. Känner inte till ngn amris som läser serier för vuxna, Manga etc heller.
Hey, Petra, vi får kanske ge serierna en chans, trots allt :-)
KUL att du gillade bilderna...

Desiree:
Visst är BN en ren gåva!! Jag tycker det. Tänk att bara kunna sitta där och läsa utan att ha en tanke på att köpa (fast det gör man ju ofta ändå, förstås):
TACK för berömmet om bilderna!!! Min favvis är också den med vinglasfoten och ljusen!

Londongirl:
Just det, Starbucks och BN finns ju i London!
MIN tur att trycka på längtansnerven nu, det var väl trevligt :-)))
Hi, hi...Jo jag tror många känner igen ljusstaken...Ja, även stakarna i bakgrunden, hi, hi!!

Humlan:
Ja, he, he, jag har lite svårt för att INTE plåta vin och ljus. Ibland kanske det blir lite för mkt med vin och ljusbilderna, men what the heck....
Ja, att slå sig ner med kaffe och tidningar o läsa tidningar och böcker är underbart...

Mie said...

Åh jag är säker på att jag skulle trivas på Barnes o Nobles, låter helt underbart!
Och du, dina ljus ger mig en "svensk känsla"... Kan det stämma;)

Unknown said...

Men nu blev det riktigt skönt höststämning. Lite mörkt, men ändå ljust och ett vinglas! Härligt! Ja nu är det faktiskt dags att krypa upp i soffan med en god bok och ljus tända överallt. Kram

Annika said...

Mie:
Du har nog så rätt du kan om att ljusstaken ger en väldigt SVENSK känsla! Right on! :-)
BN är underbart! DÄR skulle du trivas...Mysigt var det att blogga därifrån. Nu är jag hemma igen :-)

Rosvik:
Mysigt att du ska krypa upp i soffhörnet med en bok nu, och en massa ljus!!! Här är det så förbenat varmt att den där mysiga stämningen inte vill infinna sig, buhu!
Kram!

Anonymous said...

Håller med de andra, min favorit är den med vinglaset och ljusen. Jättefin bild! Jag tycker det är svårt få till bra bilder i mörker och med ljus, men det är så mysigt med den sortens foton. Jobbar du mycket med photoshop? Jag har äntligen fått det programmet nu men inte installerat eller använt det. Är det svårt? Vet att du förut nämnt photoshop (eller minns jag helt galet?)

Annika said...

Anne:
NEJ, inget är ändrat eller förbättrat i Photoshop på dessa bilder. Jag har laddat bilderna direkt från windows till Blogger. På min kamera finns en funktion, av många, som kallas candle-light. Det är den jag har använt mig av.
Jag har inte Photoshop på min laptop, men jag VILL HA!!! Har P.shop på datorn i källaren. Ska absolut skaffa programmet till denna datorn också. MYCKET att lära dock, borde nog ta en kurs egentligen...
KUL att du gillar bilderna!!
SER fram mot att höra vad du tycker om photo-shop!

Anne-Marie said...

Visst är det fantastiskt att man kan sitta och läsa böcker som man inte ens kanske kommer att köpa. Tänk vad roligt det vore om det fanns en Barnes här, men det är ju för litet kundunderlag. Den närmasta Barnes jag har ligger i staden Redding, ca 1.5 timme söder om Mt Shasta. Litet väl långt att åka bara för att kolla in böcker. Fina bilder som vanligt och det ser verkligen mysigt ut. Kram!

Cecilia said...

Vi har en Barnes i Merritt Island.Har varit där inne ett par gånger och handlat men har inte varit läge att sitta ner och njuta.Men jag hoppas kunna göra det en vacker dag för jag trivs verkligen där inne.Det är såååå mysigt.
Det ör inte utan att man blir sugen på lite vin när man ser den härliga bilden.Får mig att tänka på en mysig höstkväll under filten.Ja fast alkoholfritt då förstås.

Annika said...

A-M:
Nej, lite långt kanske för att åka till BN. DET håller jag med om. Men visst är det helt fantastiskt att man verkligen kan sitta ner och läsa vilka böcker och tidningar man vill utan att pressen att köpa ligger över en. Säljpersonalen är ju allt annat än "pushy" därinne.
Vad roligt att du gillar bilderna...
Kram!!

Cecilia:
Japp, för dig får det bli alko-fritt, utan tvekan :-)
Men mys under filten med tända ljus och höstmörker låter helt rätt för mig!

Saltistjejen said...

Jag älskar också Barnes and Nobles! Helt klart en av mina absoluta favoriter här!!!!!
Just detta att det är tillåtet att sitta och läsa, bläddra och bara vara där är helt underbart! Och Starbucks kaffe till det är verkligen inte fel! :-)

Jättefina bilder!
Nästan så jag får julstämning....!

Humlan said...

Klart det inte blir för mycket vin och ljus!
Jag är dessutom på riktigt kura-med-vin-och-ljus humör... men det får nog bli tandborstning och sova istället..

Millan said...

Ah ja vad mysigt det ar med bokaffarer. I england ar det likadant, oftast finns cafeer mitt i affaren och det ar bara att sla sig ner med ett gang tidningar eller bocker och lasa. Vi har bland annat en Borders precis vid jobbet och dar gar jag mer an garna in och laser nagon timme. Underbart!

Villa Nian said...

JAg förstår att du längtar efter hösten. Du har lyckats fånga den känslan i dina bilder. Gott vin och levande ljus när det är lite ruggit ute är bara sååååå skönt! Håller med övriga här! Jättefina stämmningsfulla bilder.

Annika said...

Saltis:
Det är bland det bästa som finns!! Amerikanska bokaffärer!
ÅH, vad jag vill mysa till det NU! Men det är bara varmt, varmt och varmt...tom fuktigt...

Humlan:
BRA att du inte tycker att det blir för många vinbilder, ha, ha! Jag har visst en enorm förkärlek till att plåta just MYS, och gärna vin och ljus.
Bättre med tandborsten och sängen kanske...

Annika said...

Millan:
Ja, ni verkar ha rätt mkt i England av det som finns här, som tex jättebokaffärer, och sen samma md att man kan fika och läsa tidningar/böcker. man kan verkligen fördriva många timmar där.

Tina:
Tack Tina, vad kul att du gillar bilderna. Blir ju jätteglad!!
Jag längtar enormt mkt till ruggiga dagar nu, och det verkar det inte bli i en hast...Tröttsamt!

JaCal said...

Mysigt!! Jag gillar dessa bokaffärer! Men jag har faktiskt aldrig haft med mig datorn... kanske för att jag sitter så mycket vid datorn hemma - att jag är glad att lämna den (de) hemma. Men mysigt att sitta där och skriva. Måste kanske prova någon dag när jag har något trist projekt - kanske får mer inspiration...

Annika said...

Jacal:
Dt var mysigt att sitta där, men jag började få lite panik när batteriet började ta slut i laptoppen...Var tvungen att hitta en liten hörna att sitta vid där det fanns kontakt. Och så kostar det, det stör mig...
Men mysigt var det!