Sunday, September 02, 2007

Skön långhelg.

Vi befinner oss nu mitt i Labor-Day helgen och det känns mycket skönt att veta att även morgondagen är ledig.
Vädret igår var rena, rama himmelriket, runt 27 grader varmt, klarblå himmel och inte tillstymmelse till fukt!
"It was like the perfect Nordic summer day", som jag brukar säga...

Karolina begav sig tidigt iväg för att vandra i bergen med en klasskamrat och hennes familj. Jag och Peter lämnades till vårt öde, och vi for ut och åt frukost. Peter satte sig sen framför sin laptop med telefonen insatt på högtalarfunktion---här skulle väljas spelare till "the fantasy football league". Jag satt bredvid vid min dator och lyssnade, alltså det kunde jag ju inte undgå. Iallafall blev det konferenssamtalet framflyttat till IDAG då inte alla inblandade infann sig vid sin telefon och dator. Idag ska han alltså åter sida och välja spelare, och det kommmer att ta minst 1½ timme. Jaja, as long as he's happy ;-). Jag fattar inte vitsen med fantasi-ligor, men så bryr jag ju mig NOLL om sport också.

Peter och jag gick sen på bio, vi såg "The Nanny Diaries". Njeaaaa...Jag tyckte filmen var måttligt bra. Boken var sååå mycket bättre, och Scarlett Johansson var nästan för vacker för rollen.

Efter filmen tog vi det bara lugnt på decket med varsin bok i varsin solstol.

Visst är det mysigt att grilla? Japp, igår grillade vi alltså varsin äkt-amerikansk BIG biff! Det blev så gott! Men vi orkade bara hälften av våra biffar så nu har vi till lunch idag också, alltid bra.
Kvällen slutade med att ett grannpar kom över på lite vin! SÅ mysigt att sitta ute i den ljumma sommarnatten med levande ljus på bordet och luften full av syrsors läten. Love it...

Skulle sen till sist se "Design Star" på HGTV, hade jag tänkt. Den serien ligger på On Demand så det är bara att titta när man vill. Det var del 2 jag skulle se, givetvis SOMNADE jag på soffan, så det programmet måste ses om idag. Jag slocknar nästan alltid framför TV:n, irriterande!

Idag är vädret lika vackert!! Efter val av spelare till FANTASIligan ska vi till poolen! Och sen ska Karolinas kompis sova över.

Ha en fin söndag!








19 comments:

Lena said...

Låter toppen! Har varit inne hos Matilda också och jag är bara så där lagoM avis på solskenet:)

Annika said...

Panter:
Jo, jag vet...Men du vet, man blir ju lite less på det också. Inte just nu kanske, men när dagarna är fuktiga och heta känns det bara jobbigt. Själv ÄR jag faktiskt lite avis på er...Det är jag verkligen. Tycker om att mysa med tända ljus på hösten medan det regnar ute...

Pernilla said...

Vad mysigt det låter med lite vin en varm sommarkväll! Man känner sej lite "lurad" på denna sommar vi haft i Sverige. De sköna sommarkvällarna kan man räkna på en hand! Känns lite jobbigt att veta att snart är det mörkt hela dagarna..*suck*

JaCal said...

Härlig helg!! Vi har mest hett... suck... och maken jobbar idag... och vi har båda jobbgrejer i morgon. Baksidan att jobba för sig själv (maken) och med Sverige (jag). Men nästa vecka börjar "hösten" på riktigt (ja, inte vädret då... ingen svalka i sikte).

Anne-Marie said...

Låter som en perfekt dag. Vad skönt att ni inte har det så fuktigt. Tänk det ser nästan svenskt ut där ni bor med alla lövträd och grönskan. Ha en bra dag!

Annika said...

Pernilla:
Jo, jag vet...Det blev ingen sommar därhemma i somras. Det var ngra strödagar här och där men mestadels var det ju kallt och regn...
Bättre nästa år, ska vi tro!
OCH jag tror säkert ni får ngra fina veckor innan till innan hösten är här på riktigt.

Jacal:
Tänk att ni har så hett!!! Måste vara jättejobbigt. Jag har ju läst att böljan har hållit i sig så länge nu.
Så, igen L-day för dig direkt imorrn då...Hoppas ni får mysigt ändå. Här bör nog sommaren hålla i sig i ca 1½ månad till eller så...
Längtar efter höstkläder...och mys!!!

A-M:
Jo, jag trivs riktigt bra i denna lummiga förort! Att slippa fukten är guld, om än bara för ngra dagar.
Ha det ´så bra!

Petchie75 said...

Låter som en mycket mysig långhelg och skönt med fint men inte alltför varmt väder. Jag vill INTE jobba imorgon men i Europa har man ju knappt några helgdagar på hösten (på sin höjd Allhelgonahelgen).
I Bryssel har det varit grått idag, och pratade med O som var på stranden i PR (2 min gångväg från lägenheten) - snacka om att jag var avundsjuk!
Fint foto på dalahästen! Jag har skickat en blå till O som födelsedagspresent (får se när den kommer fram...).

Villa Nian said...

Sol och sköna kvällar vad mysigt det låter! Hur mycket längre är era somrar jämfört med en vanlig svensk sommar?

Anonymous said...

Ditt deck alltså....varje gång jag ser och hör om det får jag starkt "vill ha"-begär :)
Så mysigt kunna ha det så. Vi måste göra nåt åt vår pyttetomt så vi kan få nån form av uteplats där. Jaja, intressepil för dig.
Låter som ni haft det jätteskönt, de biffarna var verkligen BIG. Precis som de är här. Men köttet här är ju mums, så gott till dagen efter också.
Ha en fortsatt bra långhelg!
Kram!

Annika said...

Petra H:
Regn hos dig, och vanlig jobbdag imorrn. Måndag till på köpet, men ja, det brukar ju gå bra bara man väl kommer till jobbet.
VAD härligt med PR! Och att ni har så nära till stranden! Ett helt annat liv väntar runt hörnet. Det ska bli så kul att följa ditt liv där!!

Tina:
Man kan väl säga att det är sommar i maj, och sen fortsätter den in i halva oktober. Så, visst, säsongen är definitivt längre än i Sverige.

Anne:
TACK! Mitt deck ÄR mkt mysigt och ligger mysigt ut mot golfbanan. Där har vi spenderat många sköna kvällar.
Biffarna BIGGO!!! Japp, åt just min till lunch, jättegod! Nästan godare dagen efter till och med!!
Ha det så fortsatt fint du också!
Kramis!!!

Linda said...

Åh så mysigt det låter, alltihop!
Jag vill också ha ljumma sensommarkvällar, med 27!!! grader :)
Igår var det blåsigt och regnigt hela dagen och värmen fick sättas igång, nu är det ruggigt!

Jemayá said...

Ljumma sommarkvällar, ja suck, det känns redan avlägset. Här kom det hagel häromdagen, i Lappland kom det snö....kyligt i luften, mycket regn. 9 månader tills det blir varmt igen - ibland undrar man faktiskt varför man inte emigrerar...men man förstår ju verkligen att uppskatta sommaren, då den ju är så väldans kort! Ha det bra! kram

Anonymous said...

Vilka härliga biffar!! Förstår att ni inte orkade äta hela.
Å, vad jag saknar dessa underbara grillkvällar.Alldeles för få av det denna sommar.Nu är det snart dax att ta in utemöblerna.Det känns så sorgligt.....
Kram från Anette

Anonymous said...

Vilka härliga biffar!! Förstår att ni inte orkade äta hela.
Å, vad jag saknar dessa underbara grillkvällar.Alldeles för få av det denna sommar.Nu är det snart dax att ta in utemöblerna.Det känns så sorgligt.....
Kram från Anette

Annika said...

Lindalotta:
Visst är det det. Hösten är nog den allra bästa årstiden här. Iallafall fram tills i mitten av okt. Mindre fukt, härlig värme.
Jag tror ändå att ni får lite fina veckor i sept!

Jemaya:
Ja, sommaren i Österbotten var ingen höjdare iår. Bara ngra strödagar här och där. Jag hörde om att man i Umeå fick skrapa bilrutorna häromveckan! I aug!!?? Otroligt!
Men, som du säger, sommaren där hos dig är ju vackrast på jorden. Man vet att uppskatta den när den kommer!
Kram!

Anette:
Jättebiffar! Mkt goda!
Ska du ta in utemöblerna nu? Det känns tidigt, men det kanske det inte är? Jag unnar er verkligen fler sköna veckor, även om sommaren ÄR förbi nu.
Kram!!

Anonymous said...

En liten dalahäst! Vad gulligt.

Annika said...

Matilda:
Japp, som sitter på min hushållspappersrulle :-)

Desiree said...

Låter som en helt perfekt dag. Gillar verkligen eran uteplats mycket. Den ser så himla mysig ut med utsikten över golfbanan och alla fina blommor runt omkring.

Annika said...

Desiree:
TACK!!!!! Vi trivs väldigt bra därute! utsikten är guld värd. Den kommer jag att sakna om vi flyttar...