Sunday, September 16, 2007

EFIT, Lördagen den 15 September.


Runt 8:00. Jag vaknar och går ut och hämtar Washington Post som ligger på trappan. I lördagsbilagan finns det alltid mycket att läsa.


Runt 9:00. Dags att skicka sms till föräldrarna som fortfarande befinner sig i den sköna sommarstugan där borta i Österbotten. Sms är det perfekta sättet att hålla kontakten på!


Runt 10:00. Ok då, kanske bäst att bättra på det yttre innan man vågar sig ut :-)


Runt 11:00. Vi stannar till på Hallmark för att köpa en Webkin till Karolinas kompis som har kalas idag, söndag. Webkinz är super, super, superpoppis bland barn i åldrarna 7-12.


Runt 12:00. På väg västerut längs route 7 i VA...Dagens utflykt har börjat efter en snabb lunch på Quiznos i Cascades, Loudon county.


Runt 13:00. På Tarara vingård strax utanför Leesburg i Virginia. Urmysigt ställe!!! Peter och jag provar på deras Cabernet. Njeaaa...kan väl kanske inte rekommenderas, men mysigt var det att sitta och sippa på ett glas på detta vackra ställe.


Runt 14:00. På Tarara finns det även självplock av äpplen. Alltid lika mysigt att plocka på sig en kasse, och alltid lika gott att provsmaka dom olika sorterna!!


Runt 15:00. I bilen igen på väg norrut mot Maryland...


Runt 16:00. I Point of Rocks, Maryland, precis vid Potomac river. Så vackert ställe, så vacker dag!!!


Runt 17:00. Ombord på färjan som tar oss över floden från White Ferry, Maryland till Virginia. Kortaste färjeförbindelsen jag har varit ombord på :-)


Runt 18:00. Hemma igen som hastigast. Måste bara kolla datorn...


Runt 19:00. På Busara Thai-restaurang i Reston Town Center. GOTT!!!


Runt 20:30. Efterrätten inhandlas i afton på Safeway!



Runt 21:30. Karolina har valt kvällens film. Ikväll är det "Just my luck" med Lindsay Lohan som gäller. Bra och helt OK, tycte vi tre. Japp, jag ser ALLTID filmer med text (ifall ni undrar, då'rå) tycker det är perfekt. Här passade ju texten in ovanligt bra också, fniss!!!



Runt 23:00. Trött. trött...Redo för sängen. Dagboken, boken jag läser för tillfället (jättebra!!!!) och tidningen som kom med posten idag!!! Godnatt!!!

20 comments:

Johanna said...

Vill bara säga... jag ÄLSKAR SafeWay. Och jag kommer aldrig glömma när beanie babies var TOKpoppis i USA. Folk köpte dom som galningar. Samlade på dom. La dom i fina kartonger med silkespapper. Helt galet!? Köpte flera stycken- som jag nu gett till mina barn. Och tilläggas kan- dom är inte så himla fina längre. Kanske skulle ha sparat dom i en kartong? Men till vad liksom? Är dom värda nått idag, mer än kostnaden för riset som är i dom? Tvivlar....

Ha en fin vecka! Kram Johanna

Johanna said...

Åh... jag glömde.... SÅ coolt att ni kör volvo. Man blir lite patriotisk när man bor utomlands. Jag skulle också ha en volvo om jag bodde i Dc. ;)

Kram igen...

Annika said...

Johanna:
Jamen det var ju precis det Safeway, i South Lakes, som DU brukade handla på när du bodde här, eller hur??? Det är verkligen en BRA affär!! Min favvis!
Jodå, vi kör Volvo. Plus att vi har en skrotfärdig Jeep. När den är borta kanske vi köper ännu en volvo. Känns bra att köra svenskt! :-)
Beenie Baby hetsen minns jag också...Jösses så sjukt!! Och det var ju poppis bland ALLA!!!
Kram!!

Fia said...

VAd fina bilder, tack för titten på din lördag!

Så du prenumerar på Real Simple också, visst ÄR den bra!

Ha en fin söndag. Kram!
P.S. Och har du en timme över idag vet jag vad du kan göra....tjat, gnat...du har ju blanketten i det mail jag skickade. LOL

JaCal said...

Vilken dag att göra EFTI på!! Fina bilder - tack för att vi fick följa med!

Och du - jag läser också samma bok... hittade den igår när jag var nere och träffade Anne-Marie och smet in på Barnes&Noble på vägen hem! DEN ska bli jätteintressant att läsa ut!

Pernilla said...

Ser ut som du haft en jättetrevlig dag!
Webkinz ser ut att var nåt som min dotter skulle gilla. Hon är helt gaaaalen i såna där gossedjur. Måste jag kolla upp nästa gång jag åker till USA :)

Kram

Bloggblad said...

Skön dag! Men.... hur är det med vinet och bilkörningen....?
Hälsningar från Moraltanten

Annika said...

Fia:
Kul att du hängde med på en liten tur!
Ja, Simple Living är Jättebra! Tycker jättemkt om att läsa den...

fia, jag hör vad du säger!!! Och jag vet! Tur att det är ngn som tjatar på mig :-)

Kram!

Jacal:
Den boken skulle jag gärna diskutera med dig sen! Tycker den är helt fantastiskt skriven!
KUL att du mötte upp med A-M!!!!
Glad att du hängde med på efit!!

Pernilla:
Jag har köpt webkinz åt mina systerbarn i Sverige. Och ja, det är poppis!!
När åker du till USA nästa ggn?
Kram!

Bloggblad:
Peter drack inte ens ett fullt glas med vin! Vi tog hem mer än halva flarran! Jag drack två glas. Rattonykterhet vid 0.8 här. Jag VET, jag tänkte på det när jag lade ut bilderna att det nog ser konstigt ut...Men, det är inte så konstigt som det ser ut! :-) Men jag vill verkligen inte uppmuntra att dricka och köra.

Toini said...

Vad duktig du är, jag skulle vilja prova på att göra EFIT men tycker det verkar svårt. Kan nog inte göra det en vardag för då skulle det bara bli jobb, jobb, jobb.

Trevlig söndag till dej!

SweFlo said...

Har också Real Simple, en favorit! SafeWay har vi inte här, skulle vara kul att prova på. Den bättre supermarketen som gäller här är Publix, helt OK. Verkligen kul att kolla in dina EFITs!

Anonymous said...

Underbart se bilder från din lördag, som vanligt jättefina bilder! Vilken händelserik dag, så fina bilder vid vinprovningen också! Mysigt åka färja sådär kort bit. Ni har massor att se. Restaurangbesök mums, det är alltid kul göra på en lördag. Vi brukar också köpa efterrätt på Safeway efteråt och ta hem den och käka den hemma.
Sån här "här är min dag"-bilder hoppas jag du gör fler gånger (även när det inte är efit...). Jag orkade aldrig igår, får göra det nästa gång istället.

Vad mysigt du skruver dagbok varje kväll, för du skriver varje kväll eller? Du får återkomma med rapport om boken är bra. Tidningen heteter den Simple Living eller Real Simple? Vad är det för tidning. Aldrig hört talas om den, har jag missat nåt guldkorn nu. Älskar nämligen tidningar!
Ha en bra söndag!!!!

Annika said...

Toini:
Det är inte svårt. Det gäller bara att minnas att ta bilder en ggn i timmen. Det är det svåraste.
Jo, sen det där att lägga upp dom på bloggen tar ju en stund.
Prova ändå! Det är kul!!

Sweflo:
Real Simple är verkligen en bra tidning! Alltid lika kul att titta och få ideer från.
Kul att du gillade efit. kanske du också lägger ut ett sådant inlägg nästa ggn efit is around the corner? I oktober, tror jag.

Anne:
Så roligt att du tycker om att se bilderna!!!
VISST heter tidningen Real Simple!!! Det var jag som dummade mig i kommentaren ovan...Suck!
Iallafall, den är väldigt BRA!! prova o se vad du tycker!
Japp, jag har skrivit dagbok varje kväll sedan Karolina föddes. Numera kan jag inte vara utan den stunden som skrivandet ger.

vad synd, Anne, att du inte gjort ngn efit :-(. Kanske nästa ggn??? Eller så kör du bara ett efit när du vill. Himla kul att titta på andras efit's tycker jag.

Hoppas du har en fin söndag. Kram!!!

Villa Nian said...

Vilken trevlig dag och maten ser god ut! :-)

Evas blogg said...

Tack för din dag! Såg ut som en fin ledig dag. Vad härligt att skriva dagbok. Det gjorde jag förr men nu är det blogg och annat som gäller.

Annika said...

Tina:
Det var verkligen en bra dag. Maten var verkligen god :-)

Eva:
Ja, dagboken kan jag inte vara utan, trots blogg, och trots mail. Det är skönt att skriva i den när natten faller på!

Petchie75 said...

Kul att se din söndag.
Jag kollar också alltid film med text, oavsett om det är en svensk eller engelsk film (dock helst med engelsk text om den är på engelska). Jag har ibland svårt för att HÖRA vad de säger på filmen och så blir man väl lite lat (kan snacka lite samtidigt som man läser vad som sägs...).

Desiree said...

Du kom ihåg din EFIT! Vilken mysig och trevlig lördag ni verkar ha haft med utflykt och god mat plus film. En toppendag verkar det ha varit.

Annika said...

Petra H:
Bäst att alltid kolla med text, tycker jag! Som du säger hör man ju ofta lite dåligt vad som mumlas.
Text är bäst! Numera tycker jag att det är jobbigt att gå på bio där ju allt är otextat!
Ja, det var en fin dag!

Desiree:
JO, jag mindes EFIT den här ggn!!! Rätt kul, men lite jobbigt att komma ihåg att plåta en ggn i timmen, och hitta objekt etc.
Hoppas du hoppar med nästa gång!

Anonymous said...

Kul Annika!! Att se bilder om hur din Lordag var! Fina bilder som vanligt, kul med en liten kort tur pa en bilfarja. Det har jag aldrig sett har i CA, bilfarja kanns svenskt for mig.:) Beratta garna vad du at pa Thairesturangen, ar sjalv ett fan av Thaimat. Kanner inte riktigt igen ratten pa bilden och ar det sour cream pa salladen?
Ar lite nyfiken. Nu kanner jag for att besoka Virginia efter alla fina bilder fran dig och for att traffa dig saklart! Omgivningarna ser sa fina ut runt omkring dig. Har ar mycket sonderbrant av varmen, ser mer ut som Afrika just nu, alla kullar ar bruna istallet for vackert grona.

Annika said...

Veronika:
Du får ta dig en tur till DC-området. Du är så välkommen!!!
VA är vackert den här tiden på året.
Det du ser på bilden från restaurangen är vårrullar, en vanlig sort, du vet...Och sen mjuka spring rolls med fyllning av grösaker och krabba...URGOTT!!! Vi åt detta till förrätt.
Thai mat är verkligen GOTT!!!
ni verkar ha haft en ovanligt het och torr sommar...