Monday, June 04, 2007

Två filmer...


Som jag skrev i lördagens inlägg så gick Peter och jag på bio (och NEJ, jag hade inte på mig crocsen...Men hallå!!??? Var det verkligen någon som trodde det? ;-))) )
Iallafall, filmen vi såg var "Knocked Up" med Seth Rogen och Katherine Heigl i huvudrollerna. Jag tror det här är Katherine Heigls första filmroll, och hon gör den med bravur, i mitt tycke! Okay, det finns några ögonblick där hon spelar alltför mycket av "Izzie" från Grey's Anatomy, men annars: Hands up!!
Filmen är regisserad av Judd Apatow, han regisserade även "The 40 year old virgin", och hela skådisklanen från "virgin" är med i den här filmen också.

Handlingen i korthet:
Ben och Allison möts på en bar och har en "en-nattare". Ca 8 veckor senare förstår Allison att hon är gravid. Hon söker upp Ben som är en riktig slacker, inget jobb, drogar massor med sina kompisar. Han får en chock av beskedet, ja det får dom bägge förresten. Allison bestämmer sig för att behålla babyn. Men Ben bestämmer sig för att försöka bli en bra far och därför ger han Allison sitt fulla stöd.
Vi får också följa Allisons neurotiska syster och hennes uttröttade man och deras två små flickors liv.

Jag tycker filmen är en HÖJDARE!!! MYCKET bättre än "Virgin". Jag skrattade så jag skrek flera gånger, och många med mig.
Så vill ni se en rolig film med temat graviditet och förlossning ska ni absolut se "knocked up"!
I filmen visas scener från förlossningen, och vid flera klipp får man se barnets huvud komma ut. Salongen vrider sig i stön och man hörde "gross" och "discusting" på många håll i publiken.
Me? I wouldn't think twice about it...What's the big deal?

Iallafall TOPPENFILM!!!

Film 2...

Igårkväll var det ju inget på TV så vi fick börja leta efter något annat att titta på. På HBO On Demand fanns "The Break Up" en film som jag faktiskt inte har velat se just på grund av att jag har hört så mycket negativit om den, men det blev ändå så att vi började titta...OCh jag sögs in...
Dålig?
INTE ALLS!!! Tvärtom! Jag var riktigt road och oroad hela tiden.
Huvudrollerna spelas av Jennifer Aniston och Vince Vaughn.
Det här är paret som levt ett lyckligt samboliv i en superfin bostadsrätt i Chicago. Vi kommer in i slutet av deras förhållande, efter bara några minuter bryter Jennifer Aniston upp med Vince Vaughn. Ingen av dom vill lämna lägenheten, och det blir så att paret börjar leva sina egna liv fastän i samma lägenhet. Upplagt för gräl, och grälas gör det. I princip grälas det hela filmen igenom. Många jag pratade med efter det att filmen haft premiär tyckte att grälen var det jobbigaste i hela filmen, skriken och konflikterna. Det tycker inte jag. Jag tycker inte att det var speciellt jobbigt alls. Grälen fick oss att förstå mer.
I slutet säljs lägenheten och Jennifer A lämnar Chicago för att resa runt i Europa. Vi får inte veta hur länge hon ska stanna borta, men vi förstår att det handlar om ett längre tag. Sista scenen i filmen är Chicago i juletid. Aniston är tillbaka efter sin långa resa till Europa. Hon stöter ihop med Vaughn igen. Dem snackar artigt, men intresserat...och kanske kanske finns det något lovande i botten till sist iallafall...
Jag rekommenderar absolut "The Break-Up", jag tyckte mycket om den!


Vad tycker ni som har sett den???

16 comments:

SweFlo said...

Jag var lite besviken på Break Ups slut. Hade väl väntat mig nått mer kanske... Knocked Up lär inte bli en film maken klarar av att se, han är otroligt känslig (har haft honom i träning och han HAR blitt bättre). Dessutom kan vi inte gå på bio förutom barnfilm, så det blir på DVD.

Anonymous said...

Loved the Forty year old virgin so I'm really looking forward to Knocked Up! Hated the Break Up though. I felf like it was just one big fight scene.

Annika said...

Sweflo:
Jag tyckte nog slutet av the break-up ingav hopp. Men ,ja, jag antar att det är upp till var och en att avgöra slutet och det är alltid lite trist.
Jamen då har du ngt att se fram emot när "Knocked Up" kommer ut på dvd. Maken också, hoppas jag!

Sara:
I really did like the break-up! I did! Never thought that I would, but I thought it was a very good movie. I know you hated it, I remember you telling me so when it first came out.
"Knocked Up" was so GOOD!!!! Better than "Virgin"...

Fia said...

Ok, vad bra, jag har velat se båda filmerna och nu har jag ju från "aukoritet" att de är bra så då ska jag minsann se dem!
Måndagskram!

Annika said...

Fia:
BRA!!! Du kan lugnt se dem...Hoppas jag ;-)
Kramis!

Jill said...

Låter som två filmer man får ta och se då. Framför allt knocked up.

Petra H said...

Jag har inte sett The 40-year old virgin men Knocked up låter som en bra film. Däremot måste jag protestera, jag gillade inte The Break-up, och jag brukar gilla Vince Vaughn. Eller rättare sagt, jag älskade Swingers, en av hans första (från 1996), egentligen väl en killfilm - alla mina killkompisar har gillat den... Den kan jag rekommendera! Faktiskt en av mina favoritfilmer. Se den!!

Anne-Marie said...

Har inte sett någon av filmerna men nu har jag i alla fall fått personliga recensioner. Tack! Kram!

Mie said...

Ha ha, tur du inte hade crocsen till filmen! Jag har sett the Break up men jag gillade den inte:-( Tyckte den var trist..
Den andra filmen har jag inte sett men det låter ju absolut lockande!
Ha det bra o kram!

Annika said...

Jill:
Ja, det tycker jag absolut!! OCH jag hoppas såklart att du ska gilla filmerna lika mkt som jag gjorde (man vet ju aldrig).


Petra H:
Precis, vet du jag tror dom allra flesta INTE gillar The break-up. Så jag är inte förvånad. Jag är mer förvånad över att jag gillade den..
Knocked Up var så otroligt rolig och bra!

A-M:
Japp, och om du ser dom hoppas jag innerligt att jag inte har "lurat" dig.
Kramis!!


Mie:
Du också...Det är nog jag som är "the odd one out" här...
Nä, nä...inga crocks får följa med på sånt, he, he...
Kram!

Monica said...

Knocked up låter ju verkligen kul. Läste en recension i New York Times som var bra också...

Jag kommer inte ens ihåg vad jag tyckte om Break-Up, så den satte väl inga djupa spår direkt :)...förmodligen varken superdålig eller apbra.

Millan said...

Ska absolut se Knocked Up nar den kommer hit. Men det gor den tyvarr inte forran i slutet av Augusti. Kul att ha att se fram emot :-)
Jag har valdgit dubbla kanslor infor The Break up. Hade for hoga forvantningar helt klart och eftersom jag avskyr brak o gral sa hade jag en klump av obehag i magen hela filmen. Jag hoppades hela tiden att de skulle inse att de borde vara ihop sa jag tydde slutet som dig tror jag.
Jag skrattade gott at ditt inlagg om Crocsen. Tycker ju att de ar sa fula, men provade ett par i Prag och de ar ju SA skona!! Sa nu borjar jag undra om jag ska kopa ett par. Att ha i tradgarden ;-)

leopardia said...

jag tyckte nog att the break up var helt okej. kanske för att vince är grym. men jag tyckte nog att den var för kort. det hela gick för snabbt på nåt sätt.

nu har jag iallafall tagit bort spamfiltret till min blogg och tänkte kolla om det funkar bättre då. annars har jag kollat in wordpress lite och även blogspot.

Annika said...

Monica:
Du ska absolut se Knocked Up. Skratten ekade!!
Det var faktiskt en av de bästa graviditetsfilmer jag har sett.
Tror den har fått rätt fina recensioner överallt.

Millan:
Fniss...Crocsen har åter börjat sin hjärntvätt på en ovillig konsument...Vi får se hur de slutar...
Det är det som de allra flesta verkar ha emot "the break-up" att det är så mkt gräl i den, och det är det ju, ibland väldigt obehagliga också.

Leopardia:
Håller med!! Det gick för snabbt, och man förstod aldrig rikitigt varför allt blev så fel.
Vince är BRA!!! Helt klart. Det var Aniston också!

Okay, BRA! Då ska jag se om jag kan kommentera. Försökte ju häromdagen igen på listan, men icke...
Tror på wordpress mest av alla portaler...

Anne said...

Jaaa, Knocked Up var jättebra. Jag kan också rekommendera den. Kul ni också gillade den! Kändes först lite mysko se "Izzie" i rollen, men hon var bra.
The break-up njae, jag förhöll mig nog mer ljummen till den. Men jag älskar film, så även om "alla" säger en film är dålig måste jag själv se för att bilda mig en egen uppfattning.

Annika said...

Anne:
Visst var den BRA!!!! Ja, jösses så jag skrattade. Tyckte ju också att det blev för mkt "Izzie" ibland, men på det stora hela var hon så bra i rollen!
Där ser man, jag tror att jag är av en ovanlig sort som gillade the break up!