Friday, April 06, 2007

Annika goes matblogging



Jag är inte speciellt road av matlagning, även om den mat jag lagar alltid (OH-KAY'RÅ nästan alltid) blir god. Har inte det där brinnande intresset att pröva på nya maträtter i tid och otid. Jag tycker inte att det roligaste som finns är att stå vid spisen och röra i grytorna. Men, visst, ibland är det kul.

Igår var det en sån dag när jag kände för att prova ett nytt recept. För, ja, ni vet väl alla hur lätt man fastnar i samma matrytm vecka ut och vecka in. Vad ska vi äta idag? Hmm...Spagetti och köttfärssås? Chili con carne? Lax och ris? Gaah...Blir galen på dom vanliga trötta recepten! Så jag gick ut och letade på internet! Hittade något som såg gott och lätt ut och som kunde bli färdigt i någotlunda god tid.
Naturligtvis kunde jag inte heller låta bli att experimentera med kam'ran! Så nu får ni väl se då :-)


Det kändes som ett glas rödvin skulle sitta fint så där på Skärtorsdagen!


Detta var verkligen ett enkelt recept, och resultatet blev SUPER!!!

Skriver på engelska, för enkelheten, eftersom jag vet att ni ALLA fixar språket!

4 skinless, boneless chicken breasts
2 cloves of crushed garlic
3 tablespoons of olive oil
3 tablespoons of red wine vinegar
1 tablespoon cajun-style seasoning
1 cup chopped green onion
1 package sliced fresh mushrooms
4 slices of Swiss cheese.

1. Preheat oven to 350 degrees F (175 C)
2. Combine oil and garlic in a baking dish. Add chicken breasts and coat well. Sprinkle with the vinegar and cajun seasoning.
3. Bake at 350 degrees (175 C) for 30 minutes
4. Remove chicken frpm oven and cover with green onions and mushrooms; then add a few more sprinkes of the oil and the vinegar and return dish to oven for 15-20 minutes more. Remove from oven and immediately place 1 slice of cheese on top of each chicken breast. Serve immediately.
Serve with rice or pasta.
Enjoy!

Så, där har ni det! OCH jag lovar dyrt och heligt att detta blir sällsynt på min blogg. Jodå, bilder på mat kommer jag nog att ta, men glöm att jag lägger ut recept. Orkar inte, tycker inte det är tillräckligt kul. Men ibland, som nu kan "under" inträffa, ha, ha!!!



Önskar er alla en fin Långfredag!

20 comments:

Humlan said...

Vilken kul idé att fota speglingarna! Fina bilder blev det också! Jag blev dessutom väldigt sugen på rövin... jag som tänkte ha vitt vin till laxen! :D

Annika said...

Humlan:
Jag tycker det är så kul att experimentera med bilderna.
Rödvin är så gott!! Men vitt vin blir nog bäst till din lax, helt klart!!

Anonymous said...

Jag tycker inte heller matlagning eller bakning är superkul men kanske en gång i veckan känner jag ett intresse och inspiration. Jag har precis bidragit med en gästblogg till Tre Tjejer som nog kommer att visas efter påskhelgen. Ska vi klaga över vädret? Svinkallt!!! I måndags åkte vi till Leesburg Outlet och det var kanonvarmt! Så skönt! Ha en mysig Långfredag.

Annika said...

Susanna:
Nej, det är mest trist, tycker jag...
Vad har du matbloggat om hos "tre tjejer"?
ASKALLT!!! fan vad jag fryser...Karolina o jag var i Great falls i måndags. Se inlägg längre ner. Då var det FÖR varmt. Nej, kan man få 20 grader, tack!!!

Toini said...

Det verkade ett gott recept, ska prova det! Kul med korten.

GLAD PÅSK till dej

=^_^=

Desiree said...

Tack för receptet. Det lät verkligen gott. Tyckte också att det var häftigt att du fångat speglingen av ljusen och träden i rödvinsglaset. Coolt! Blev också sugen på rödvin, det får det bli idag som är fredag, till och med långfredag. Glad påsk och ha en bra helg.

Cecilia said...

Åh nu kom jag att tänka på mina föräldrar när jag såg dina ljuslyktor.De har likadana...ser det ut som.Gott med rödvin och god mat.Jag är ingen större kock tyvärr,hoppas dock att det skall bli bättre.Fast det hoppas jag varje år men hittills vet jag inte om det gett resultat.
Hoppas att ni får en trevlig Långfredag!

Fia said...

Åh, här är vi tydligen HELT olika. Jag älskar att laga mat och att exprimentera i köket (hittills bara två klockrena katastrofer).

Du börjar bli duktig med din nya kamera, gillade verkligen reflektionerna i vinglasen. Men nu sitter jag här i början av arbetsdagen och blir sugen på ett glas rött....

Anonymous said...

Ååh mums! Det låter verkligen hur gott som helst - och de flesta ingredienserna har jag ju faktiskt här hemma... ska det bli vår långfredagsmiddag?! :)

Känner mig urdum som inte såg några reflektioner i dina vinbilder... jag trodde bara det var bilder på vin. HAHA - Kreativa Ida. Jag ska genast backa tillbaka och kolla igen.

Unknown said...

Alltid lika roligt och uppskattat med nya recept. Det är lätt att man bara lagar det gamla och säkra. Tyvärr! Men ibland klickar det till och något nytt kokas på spisen. Jag ska lägga ut ett underbart recept på en kurdisklammgryta som en av mina vänner gett mig. Lätt, gott och helt underbart. Fina vinbilder!

Annika said...

T&T:
Ja prova och se vad du tycker!!!
GLAD PÅSK!!!

Desiree:
Rödvin är så GOTT!
Ja, jag såg ju hur allt speglade sig i vinter igår och KUNDE inte låta bli att plåta. Kam'ran ligger alltid framme :-)
GLAD PÅSK!!!


Cecilia:
Nä, jag tycker inte heller direkt om att laga mat...Men, man måste ju, ack ja :-)
En flarra rödvin kan man dock alltid korka upp :-)
Ha en fin dag!

Annika said...

Fia:
KUL att du gillar att laga mat!!! Detär en gåva att få ha det intresset, vill jag lova!
Japp, absolut ikväll dricker vi lite vin igen, och sen kan vi skåla med varandra fast vi sitter flera statet ifrån varandra!!
Roligt att du gillade bilderna!

Ida.
Det var verkligen LÄTT!! Och det blev verkligen gott! Hoppas du kan laga det till kvällen.
Antar att vin får vänta för dig ett tag till ;-)))

Hi, hi...Inte gör det det ngt att du missade speglingarna i glasen. Fast jag fick mig ett skratt när jag läste det du skrev!



Rosvik:
KUL!!! OM det är lättlagat tar jag nog efter. Ibland kan ju recept på bloggar verkligen ge inspiration!
Ja, visst är det trist när man fixar samma mat OM och OM igen...Blir tokig!
Tack för berömmet över vinbilderna, blir glad!!!

Tankevågor said...

OJ vilken fin vinbild! Snyggt!

Bra med nya recept ibland. Jag kollar Ilva's blogg då och då och flera av hennes recept har blivit favoriter här hemma.
Ha det gott och en fin fortsättning på påskhlgen önskar jag er!
Kram

Annika said...

Londongirl:
Tack!
Visst är det bra med nya recept ibland. Så skönt när man hittar ngt nytt man kan laga.

Såg på din blogg att ni är i Skärgården! Vad härligt det ser ut!

Glad Påsk och Kram!

Bloggblad said...

Du glömde ge receptet på hur man får stearinljus att brinna upp-och-ner i ett vinglas. Jag väntar med spänning!

Annika said...

Bloggblad:
Ah, jasså det receptet...
Det, det är en familjehemlighet ;-)))

Anonymous said...

Me like Annikas matblogging :-). Receptet låter jättegott! Det måste jag testa någongång.

Fina bilder!

Annika said...

Tina:
Prova!! Det är gott!
Jag kan lova dig att det inte blir ofta jag kommer att matblogga, inte tillräckligt kul :-)

mintid said...

Så du har med fått snö i ert påskpynt! Det var sommar o vinter här på påskafton. Mycket märkligt väder.

Kram

Annika said...

Mintid:
Verkar ha varit skumt överallt. Blir tokig på vädret som inte kan bestämma sig .-)

Kramar!!!