Sunday, October 08, 2006

Söndag...igen

Helgerna springer förbi alltför, alltför fort. Ena dagen är det fredag och innan man vet ögat av så har det återigen blivit söndagseftermiddag. Den här helgen har det dessutom varit så kallt och så regnigt. Det är först nu på söndagseftermiddagen som tempen orkat ta sig till 19 grader. Peter och jag övervägde starkt att slå på värmen i huset i fredags, då var det bara 10 grader ute. Likadant var det igår. Men, alas, vi bet ihop och kröp ner under filtar och täcken istället. Idag har vi varit ute och gått en riktigt skön långpromenad i Twin Branches. Det stället är verkligen fint att gå på. Det kan jag varmt rekommendera till alla som bor i Reston med omnejd.
Jahapp, och efter regn kommer ogräs så jag är precis inkommen från min lilla trädgårdstäppa där jag varit och rivit upp allehanda gröna och trassliga ogräs. I.T och hennes son Alex jobbade på jämte mig. Dock inte i egen trädgård utan i våra grannars otroligt fula och överväxta täppa. Alex,13, har fått jobb som gräsklippare och ogräsrensare hos mina next-door-lovely-neighbors. Det ser ut som fan i den täppan. Ogräset och något slags vildvin har tagit över rubbet. Men I.T tycker inte att Alex kan klara av allt detta själv så hon hjälper till hon också. Så där går mor och son och slavar som bäst medan the-lovely-next-door-neighbors sitter och ser på Redskins matchen på TV alltmedan dem högljutt hejar på "skinsen". Suck! I.T och jag bryr oss inte ett dugg om den amerikanska fotbollen och hemmalaget. Nej inte alls. Hon är från Tyskland och jag från Sverige och ingen av oss har någonsin brytt sig om att lära sig några av dess regler.
Okay, nu tror jag det är dags för I.T och mig att slå oss ner med en kopp te här på min trädgårdsbänk...Until later!

3 comments:

Monika said...

Visst är det så! Helgerna bara rusar förbi i turbofart...men de är ack så sköna :-) Igår var det superfint väder här i stan så P och jag tog också en lång, skön promenad.
Vad trist när folk inte orkar ta hand om sin egen "täppa"...hoppas de betalar Alex bra :-)

Matildas fikarum said...

Vad härligt det låter. Jag som älskar att vistas utomhus klarar inte riktigt att sitta instängd på kontor hela veckan. Till helgen vill jag bara ut!

Annika said...

Monika: Ack så sköna!!! Nu är den över...Veckorna går ju fort dem också. Vet inte vad dem betalar en viss Alex. Men mer än McDonalds iallafall, det var vad Alex sa igår.

Matilda: Jag har förstått att du verkligen älskar att vistas utomhus! Har ju sett alla fantastiska bilder på din blogg! Håll ut, snart är det helg igen!