Thursday, October 05, 2006

Kaffeblogg

Det är så sällan numera som jag dricker svart kaffe. En gång i veckan gör jag det, på våra torsdagsluncher, och då är det så GOTT. Aldrig att jag skulle brygga mig en kopp kaffe härhemma till bara mig själv. Dessutom blir inte kaffet lika gott när man gör det hemma. Hur kommer det sig att alla andras kaffe alltid är godare? Varför är det godare att dricka kaffe hos någon annan? Och inte alls gott att dricka kaffe i ensamhet? Så känner jag. Jag vet att dem flesta av mina läsare dricker kaffe i ensamhet i sitt hem flera gånger om dagen, och ni tycker ju alla att det är gott. Grejjen är nog den att jag inte är någon tillvand kaffe-moster. Det enda kaffe jag dricker är Starbucks latte, och det måste jag nog sluta med. Jag ser liksom ingen rim och reson att betala 4 dollar och 10 cent för en kopp kaffe varje dag. Nej, jag måste nog ge upp min dagliga Starbucks latte, buhu! Eller så drar jag ner Starbucks till tre gånger i veckan, till att börja med. Iallafall, det här svarta kaffet jag dricker en gång i veckan gör att jag får koffeinkänningar i form av darrningar och en viss "pigghet". Tycker faktiskt att det är en ganska otäck känsla, jittery, jittery...
Hemma i min ensamhet dricker jag te. DET är så gott och är det något jag kan så är det att bälga i mig av den drycken, och någon "caffein high" av te har jag aldrig känt av...

6 comments:

Monika said...

Jittery ja... kommer du ihåg när vi drack kaffe hos dig i Reston den där gången och sen åkte iväg till Tysons? Vi kände oss ju berusade båda två!! Det var en riktigt obehaglig känsla. På den tiden hade jag ju egentligen inte börjat dricka kaffe än... och svart kaffe kommer jag nog aldrig dricka, vare sig ensam eller i sällskap. Jag är en sann "lattoman" :-) Men över 4 dollar är DYRT, det tycker jag också. Här i Kista finns det ett ställe där de kostar 15 spänn - perfekt :-) Men jag tycker du ska investera i en espressomaskin hemma så kan du göra egen latte! I övrigt håller jag med om te, DET kan man verkligen BÄLGA i sig!! Speciellt så här års. Mys!

Sara said...

Sis, mer än 4 dollar för en latte per dag låter hemskt dyrt!! I Uppsala har de ett ställe där man får en riktigt mumsig STOR latte för 20, men där finns det ju många studenter också. Fördelen med latte är ju att du får i dig en hel del kalcium på köpet, så en investering i en espressomaskin med ångfunktion är väl inte helt fel?? Och snyggt att ha i köket också!

Monika said...

Precis!! Och vad bra med tips om latteställe i Uppsala, OM jag nu kommer in på dietistutbildningen jag också :-)

Annika said...

Monika: Den gången glömmer jag aldrig! Det var vidrigt. Kaffein är ett starkt gift, och vad jag minns tog det oss lång tid att återhämta oss. Jag har varit med om x-antal kaffein-toppar sedan dess. ALLA lika obehagliga. Te är bara så BÄST! Och ja, lattes är underbara, underbara!!! Låter som om ni har bra pris på goda lattes i Kista. Tjejen!!! Jag är rätt säker på att du kommer in på Dietistlinjen efter jul! Då kan du och sara fika ihop...Nä, nä..nu blir jag AVIS!

SIS: Jag älskar att ha en dietist i familjen!!! Helt rätt det där med kalcium i mjölken. Och du, jag tar alltid skummjölk också. Nu kan man få sockerfri vanilj-sirap också, kanske borde jag börja med det?
Espressomaskiner är grymt snygga, men mitt kök är för litet. jag har inget utrymme för en stor maskin på köksbänken. TYVÄRR!!!

Anette said...

Känner mej alltid lite lost när alla pratar latte hit och expresso dit.
Det finns inte på världskartan att jag skulle få i mej ngt sånt.Min "kick" får jag av cola.Jag älskar cola! Jag har dragit ner min konsumtion men abstinensen kommer som ett brev på posten.Och så TE förstås,som du vet....Åh,vad det är gott! Just nu dricker jag rabarber/grädd.Mmmm

Annika said...

Anette: Du är den verkliga te-omanen! Du har alltid så goda teer hemma. Cola ja, det innehåller ju en hel del koffein. Dricker du vanlig cola? eller light? Cola är gott, gott...Håller med.