Monday, October 02, 2006

Ah'men...KOM IGEN!!!

Satt och läste Washington Post i morse och min blick fastnade på en artikel i The Business Section: "In Fairfax, Bikinis and Buzz Cuts".
Det visade sig vara som följer:
Två män i Arlington har tröttnat på "Unisex" frisörsalongen med frisörer av båda könen, kaffedoft,blommor, dofter från olika (kvinnliga) kemikalier, nagellack för pedikyr och manikyr. Kort sagt, dem har lessnat på den traditionella frisörsalongen som klipper både kvinnor och män. Dessa två män, båda 43 år, bestämde sig då för att ta saken i egna händer och öppna en helt ny sorts salong, för män och ENDAST för män. Ja, dem menade på att man som man kanske inte har lust att gå till den sedvanlige barberaren som luktar cigarr och är flintis, och har TV:n på medan han klipper. Nope, no, NO!!!! Här ska till nya friska tag, tänkte dessa två briljanta män. SÅ, nu har dem öppnat en salong som heter "Paradise Cuts" i Fairfax, Virginia. En riktigt dröm för en en riktig MAN!!! Komplett med surfingbrädor som hänger i taket, palmer och sist men ABSOLUT inte MINST frisörerna: Kvinnor som klipper deras hår iklädda endast bikiniöverdel och sarong!!! Jo, jo detta är inget skämt. Det är helt seriöst. Eye candy for todays busy man. Jag trodde knappt mina ögon när jag läste artikeln.
Ena ägaren säger, och jag citerar: Life is too short for an ugly barber.(!!!!????)
Dessa två ägare vill göra för frisörsalongerna vad Starbucks har gjort för kaffet!
Tydligen, min vänner, finns det ytterligare variation på temat här i USA, the land of all goods, right? Det finns salonger där männen sitter i en boxing-ring och surfar mellan olika TV-kanaler medan frisörena klipper dem endast iklädda boxershorts och sport-bh, och så finns det tydligen "Sport Clips" som har tema Omklädningsrum där frisörna är tränade att snacka sport med klienterna. OCH så finns det ytterligare en, "The Grooming Lounge" där männen kan sitta i lädersoffor och dricka en whiskey under tiden dem väntar på sin tur. JOOOODÅ!
Och bruttorna, frisörena, som klipper dessa män, vilka är dem? En stylist på "Paradise Cuts" säger: "Men like visuals, so why not have a good haircut and a...good conversation". Men HALLÅ!!!??? Vakna!!! Jag fortsätter citera samma stylist: "It is ALL about being pampered. Women get it ALL the time so why shouldn't men?". Ja, det kan man fråga sig, lilla gumman. En annan stylist har också citerats i artikeln, sägandes: "I just like wearing less clothes at work". Jamen detta är ju sagolikt! Vilken dröm för en man...Sen när han är klippt och tjusig i håret och har fått en dos "ögon-godis" kan han ju gå raka vägen till Hooters och ta sig en hamburgare och en bärs serverandes av college-bruttor i size XS-S med D-kupor. DET är varje mans dröm! Grattis till männen i USA, you have it all made!

7 comments:

Sara said...

Vilken baklängesgång för jämställdheten!! Och dessutom får de alla män att framstå som kompletta idioter som inte skulle kunna klara sig utan lite ögon- (och var det öron;-))godis för en halvtimme eller så.... Patetiskt! Hoppas de konkar fortare än de hinner säga halv sju!

Monika said...

Jag håller helt med Sara! What IS the world coming to?!? Det låter helt sjukt, nedvärderande både för män och kvinnor som sagt! Nej, hoppas de får NOLL kunder!

Annika said...

Sara: Helt sanslöst är ordet. man tror knappt det är sant. Låter som ett dåligt skämt, eller hur?

Monika: sjukt, sjukare, sjukast...HELT otroligt. Noll kunder, som sagt...

Stina said...

Men mycket ska man få höra också.
Kanske det nog är bäst att bo här iallafall. Så långt har vi inte kommit ännu. Wow, vilka barberare ni har. Men Halloween skulle jag nog vilja vara med på. Här syns det knappt en enda pumpa. Tråkigt.
Och inte klär dom ut sig heller, bara till påsk, kan man råka på nån häxa.
Men ni firar det nog mera än här.
Hoppas bara att din dotter hittar en fin dräkt nu också. Ja, det är väl nog inte lätt att ha en dotter heller. Jag har bara erfarenhet av pojkar jag. Fast dom kan nog dom också, med sina prylar och mopeder.

Annika said...

Stina: Absolut...Närpes är ett bra ställe att bo på. Det tycker jag med. Utbudet är ju liiite för stort i mångt och mycket här kan man ju säga.
Halloween är jättekul! Hör till en av mina favvis-helger.

Anette said...

Vore det inte fantastiskt att bli friserad(och talad till)av en manlig frisör endast iklädd tarzanskynke? Yippeee!!!!!!
Och,medan man väntar på sin tur, kommer en annan tarzankille fram med en paraplydrink och en skvallerblaska.Det vore väl något???!!!
Nej,skämt åtsido - sjukt......

Annika said...

Anette: Helt RÄTT!!!! Det är ju så himla sjukt alltihopa...Fan, man blir ju förbannad. Nej, jag hoppas verkligen att dem får stänga igen innan dem ens har öppnat...
Hey, kanske brandmän kan agera servitörer för oss brudar när dem inte har utryckning ;-)))