Friday, October 06, 2006

40-åringen och designer jeansen...


När man är ute på nätet och läser bloggar, som jag gör varje dag, fastnar man förr eller senare hos Linda Skugge. Sveriges bloggdrottning nummer 1! Om Linda kan man tycka vad som helst, att hon bara provocerar, att hon har rätt, att hon är patetisk, eller att hon bara vill åt en stor dos uppmärksamhet. Fast, jag ska erkänna att jag nog läser hennes blogg och hennes krönikor på Expressen med allra största nöje.
Det senaste året har Linda gått ut med att tala om hur illa hon tycker om kvinnor i 40 årsåldern som dricker ett glas viiiin och njuuter, och om 40 åriga kvinnor som helst bonar in sig i sitt hem, inreder och fixar och framförallt ordnar med sin förvaaaaring. Hmmm...Alltså, jag borde ta åt mig som fan som befinner mig på prick 40 år. Ett av Lindas hatobjekt är Kristin Kaspersen. Hon får ta spott och spe hela tiden. Men, det ska hon väl klara av, Kristin. Linda tycker det hemskaste som finns är just kvinnor runt 40 som sitter barfota i gräset iklädda linnen och designerjeans. Designerjeans har hon skrivit om flera gånger. Att vi kvinnor runt 40 proppar in våra feta häckar i jeans som är avsedda för 20 åringar. Gör vi verkligen det? Grejjen kanske är den att vi faktiskt inte kan köpa jeans från GAP (i mitt fall) eller fr JC,HM eller någon annan kedja längre just därför att dem jeansen inte passar våra kroppar. Vad återstår då? Jo, då återstår designerjeans. Det är faktiskt så. Jag vet, av erfarenhet. Själv hade jag mer än gärna fortsatt köpa mina kära GAP jeans för ca 50 dollar. Det passade mig utmärkt, sen gick GAP och ändrade hela sin designlinje vad gällde byxor i allmänhet, och jeans i synnerhet. Nu passar inte ett par GAP, size 8, längre. Det GÅR inte. Jag fick ett skrattanfall när jag skulle prova ett par häromsistens, lågt skurna som fan, fettet välde ut på sidorna, magen och ryggen. Det såg INTE klokt ut. Jag fick snabbt riva av mig jeansen, slinka ut ur GAP-butiken och besöka ett varuhus modell bättre istället. Och där, där fanns mina jeans,Michael Kors, ursköna stretchjeans, inte för lågt skurna, snygg boot-cut. För, tja, det är ju så att dem allra flesta av oss passar bäst i just boot-cut eller flare modeller. Jag blev så himla glad när jag hittade dem här jeansen, och jag fick betala BRA mycker mer än hos GAP, men vet ni det är VÄRT sitt pris. Jag vet redan nu att jag kommer att älska dem här byxorna. Så, kanske är det så att vi 40 åringar inte har något val. Jag skulle så gärna fortsatt med GAP, men där föryngrades allt över en natt i princip. JAG kan inte bära jeans som i skärningen är avsedd för en platt 20 åring. Jag är mycket glad över att det finns jeans, designer eller inte, som vi passar i.
Vad gäller linnen så är jag nog inget större fan, tycker inte att jag passar i linnen, men jag har många vänner mellan 35-50 som passar utmärkt i plagget. Vin då? Bah! Jag dricker vin med mina vänner eller min man, och jag älskar det!!! Inredning? Jovars, visst absolut!!! Förvaaaring??? I only wish!!!

7 comments:

Anonymous said...

testing...

Anonymous said...

Jag håller helt med om att GAP har gjort ett stort misstag som ändrade jeans designen för något år sedan. Nu ser jag inte klok ut i deras jeans. Det blir bara pinsamt när man ålar ned fettet i en storlek 8 som borde passa! Senaste jeansen köpte jag på LOFT för $54 och mer än så vägrar jag att betala för ett par jeans. Vad gäller Linda Skugge så ju mer jag läser henne ju mer ogillar jag henne...Hon verkar gnällig på något sätt. Vad gäller linnen så är jag trött på att se alla i dem! Men ser man snygg ut så spelar ju absolut inte åldern någon roll. Vin, oh yeah - inredning, absolut -förvaring, något man bryr sig mer om ju äldre man blir...SB.

Annika said...

SB:Synd med GAP. Igen, varför ändra på ett fungerande koncept? men det är väl just det där med att alla kedjor vill föryngra sig. GAP ser knappast till folk över 35, eller hur? Tyvärr...
Linda Skugge är den hon är...provocerande. Men underhållande på sitt sätt...
Jeans är ett svårt kapitel, det är nästan lika svårt att köpa snygga jeans som att köpa en baddräkt.

Matildas fikarum said...

Linda Skugge skrev själv i ett tidigt blogginlägg att hennes uppgift på Expressen är att "underhålla, provocera och skapa debatt". Och det gör hon ju. Jag läser ytterst sällan vad hon skriver längre eftersom det inte är någon idé att ta det hon säger på allvar.

Katti said...

Vissa saker Linda Skugge skriver om är så konstiga att det knappt går att diskutera. Som det där med vindrickning och inredning. Är det mer ok för 30-åring att gilla vin och ska man då sluta gilla det när man fyllt 40? Ibland förstår jag helt enkelt inte vart Skugge vill komma..

Annika said...

Matilda: Jodå! "Underhålla, provocera och skapa debatt" kan hon nog, Skugge. som du säger, man kan inte ta henne på allvar!

Katti: Välkommen till min blogg!!!! Precis, om man har druckit vin som 30 åring ska man då sluta vid 40 bara för att man har blivit en "patetisk kärring på 40?" Knepigt det där...Skugge i ett nötskal.

Matildas fikarum said...

Katti: Det finns inget att förstå. Det är provokation, bara.