Wednesday, August 23, 2006

Bra TV-serier

Nu ska jag tala om vilka TV-serier jag tycker är extraordinärt bra! Vilka som betytt, eller betyder, mycket för mig. Detta utan någon somhelst rangordning:
¤ Sex and the City
¤ Thirty-something
¤ Törnfåglarna
¤ Skärgårdsdoktorn
¤ ER ( dem första åren, har slutat följa serien nu)
¤ Home Improvement
¤ Sopranos
¤ Friends
¤ Raskens
¤ Rötter
¤ De fattiga och de rika
¤ Pang i Bygget
¤ Anna Karenina
Gud, jag har säkert glömt massor, det vet jag. Jag kommer bara att stöna högt när jag inser vad jag glömt. Igår började vi titta på en tv-serie som jag har fått tips om både av kompisar här i US och framförallt kompisar i Sverige. Den serien är:
¤ Grey's Anatomy
Vi köpte dvd:n av första säsongen innana sommaren. Igår satte vi igång att titta! Och vi såg tre avsnitt på samma kväll. Toppenserie!!! Nu ser jag fram emot att följa den på TV så fort den nya säsongen drar igång.

Ni får gärna, gärna lista era favvisar, nya och gamla, ty jag vet att jag har glömt många viktiga serier i min lista...

Kom just på ett par riktigt bra ungdom-barn serier också! Som jag har sett med Klixo, på dvd. Svenska
¤ Adam och Eva
¤ Livet enligt Rosa

8 comments:

Anonymous said...

Ja "Grey's anatomy" är verkligen en superbra serie!!!! Två serier som snabbt poppar upp i huvudet på mig är "Seinfeld" och "Simpsons". En serie jag gillade starkt när jag var liten är "Floden är mitt liv" (Floden blev mitt liv??) men å andra sidan gillade jag "V", "Moonlighting" och "Familjen Macahan" oxå så det säger väl allt?!

Annika said...

Sara: Just det! Floden blev mitt liv var ju JÄTTEBRA!! "V" var också bra. "Moonlighting" såg jag aldrig, var inget fan av "Macahan" heller. Kom på en annan höjdare nu: Remington Steele med Pierce Brosnan, ahhhh. Han hade ju Laura Holt som boss. Minns du? Henne försökte jag desperat likna i gymnasiet med hattar, kavajer och högklackade pumps. Ha, ha!!!

Anonymous said...

Och sis, kommer du ihåg vad vi ÄLSKADE Cosby och senare även Roseanne?!? Och ett tag gillade jag verkligen Våra värsta år (Love and marriage) även om det programmet är osmakligheten personifierat!! Och nuförtiden tittar jag gärna på CSI, det som är i Las Vegas, inte de andra.

Annika said...

Sara: Cosby!!! Där har vi en höjdare av rang!!! SÅÅÅ sant! Roseanne var också bra, visst. Våra värsta år gillade jag nog aldrig. Al Bundy var så j-a äcklig, och C.Applegate totalt blåst. CSI förstår jag är en bra serie, har aldrig sett den, dock.

Annika said...

Anette: ha, ha, ha...Tror nog jag tycker som Micke vad gäller "Morden i Midsumer", fniss...
"Desperate" tröttnade jag på efter en säsong, men jag vet ju hur otroligt poppis det är. Baretta ja...FÖR att inte tala om LÅTEN!!! den var ju URBRA!!!
CSI verkar vara en strong kandidat.

Annika said...

Anette: Twin Peaks följde aldrig jag. Men den var ju SÅÅÅ poppis...
Förresten, kom just på en gammal svensk serie jag älskade way back in the 70s---Ärliga blå ögon...Minns du?

Annika said...

Anette: Yay, dem gamla svenska såporna...Men nu minns jag en KLASSIKER!!! SVENSKA HJÄRTAN!!!

Annika said...

Anette: Ja JÖSSES så BRA den var! Hoppas den kommer på dvd snart. Då köper jag den!!!